Oavgjort i Kristianstad

Kristianstads DFF var närmast seger i kvällens möte i OBOS Damallsvenskan mot serieledarna Linköpings FC.

Matchen slutade 1-1 men Kristianstad vann avslutning på mål ”statistiken” med 8-2. En bidragande orsak till att Kristianstad inte kunde avgöra matchen var Linköpings mycket duktiga målvakt Emma Holmgren. Hon svarade för flera riktigt kvalificerade räddningar. Även om hennes kollega i Kristianstads målet, Moa Olsson inte hade riktigt lika mycket att göra svarade även hon för flera riktigt bra räddningar. Kristianstads mål gjordes av Sofia Hagman medan Stina Blackstenius gjorde Linköpings.

Nu återstår en omgång av damallsvenskan innan det är VM-uppehåll. Däremot tar jag uppehåll nu som kommentator för damallsvenskan.tv och är tillbaka igen när serien drar igång efter VM.