Rännstensungar från 1944 är en av mina stora favoriter. När jag för nio år sedan såg den på en av TV4s kanaler så fick jag idén om att kontakta Birgitta som spelade den rullstolsbundna flicka Ninni. Eftersom jag både har ett intresse av gammal svensk film samt att själva filma och klippa frågade jag Birgitta om jag fick göra en film med henne om hur det var att vara barnskådespelerska på 40-50 talet och då samtidigt spela in med storheter som Adolf Jahr, Birgitta Brunius och Edvard Persson.

En filmälskare återskapar nostalgisk svensk film med skådespelaren Birgitta från “Rännstensungar 1944”. Dokumentären tar oss med på resan bakom kulisserna och bevarar unika ögonblick från filmhistorien. Premiären hyllades av Birgitta själv, och filmen delades online, där den har över 20 600 visningar på Youtube.

(Kortversion skapad med stöd av AI och faktagranskad av LoMi Media)

Birgitta nappade på idéen och i maj 2014 besökte jag henne och resultatet blev ett fantastiskt möte som jag är så glad över att det blev verklighet.
Filmen gjorde jag helt utan att tjäna några pengar på den utan målet var att få dokumentera skapandet av svensk film förr i tiden och även bevara Birgittas upplevelser.

Premiären av filmen visades

för Birgitta hemma hos henne och hon var väldigt nöjd över resultatet vilket gjorde mig ännu gladare. Därefter publicerade jag filmen i mina socialamedier samt på Youtube och på den sistnämnda har fram tills idag över 20600 sett filmen.

Filmen som blev 29 minuter kan ses HÄR.

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks