Idag kommenterade jag FC Rosengård mot Linköping på obosdamallsvenskan.se, och det blev en väldigt rolig dag på jobbet då matchen var en av de bästa jag sett i Damallsvenskan i år. Matchen innehöll sex mål, mängder av målchanser och ett dramatiskt slut.

Förutsättningarna för att Rosengård skulle få ta på guldhattarna och avgöra serien när det efter denna matchen återstår två matcher var att vinna mot Linköping. Men det var lättare sagt än gjort. Linköping visade att man är ett bättre lag än vad tabellen visar och med cirka kvarten kvar av matchen ledde gästerna med 3-1 och de flesta de 2300 i publiken hade gett upp.

Men Rosengård ville annat och lade in en högre växel. Man bytte in den motoriske målskytten Anna Anvegård och fick extra fart framåt. Sju minuter före fulltid reducerade Rosengård genom Troelsgaard och fem minuter senare var det dags för Anna Anvegård som efter en fantastisk framspelning av Cancovic satte 3-3 bakom Linköpings målvakt.

Nu fick Rosengård rejält med luft under vingarna och forcerade ordentligt. Troelsgaard fick i slutskedet av matchen en chans att bli matchens hjälte men på ett konstigt sätt lyckades hon skjuta utanför från tre meters avstånd.

I och med den missen slutade matchen 3-3 och Rosengård får vänta en vecka innan dom får en ny möjlighet att säkra guldet. Man får även då chans att göra det på hemmaplan i Skånederby mot Vittsjö.

Just nu har man sex poängs försprång till Göteborg och elva plusmål. Ska oerhört mycket till för att Rosengård ska missa detta.

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks