Mittemot.30 Hans Wincent

I det 30:e avsnittet av Mittemot Micke ska vi prata om TV4´s långkörare Farmen. Gäst är programmets mentor Hans Wincent som i programmet berättar om sitt ordinarie arbete, hur han fick jobbet som mentor i Farmen och hur det går till under inspelningen av den populära tv-serien. I början av programmet får Wincent sig en överraskning då årets vinnare av Farmen Daniel Tholén dyker upp. Missa inte detta.

Läs mer

Mittemot.29 Ingvar Carlsson

Det är en ära för mig att få presentera Sveriges tidigare statsminister Ingvar Carlsson som gäst i mitt program. Ett program som inte rör nutidspolitik och faktiskt inte mycket av den varan överhuvudtaget. Istället får vi vara med om en resa från Ingvars födelsestad Borås till Rosenbad, en plats som var Ingvars arbetsplats i många år. Där emellan får vi veta vilken betydelse Tage Erlander hade för både Ingvar och Olof Palme, sorgen efter Palme, som mördades 1986 och mycket annat. Ingvar har egentligen lämnat offentligheten men valde att göra ett undantag för att vara med i Mittemot Micke.

Läs mer

Mittemot.28 Lovisa Johansson

Många förknippar domaryrket inom fotbollen med otrygg miljö, glåpord och skäll. Men dessa tre nackdelar är inget mot de positiva saker som finns med att döma fotboll. Detta håller dagens gäst i Mittemot Micke med om. Dagen huvudperson är Sveriges senast FIFA-domare på damsidan Lovisa Johansson från Karlstad, som berättar om hur hon började sin domarkarriär i Grums som 14-åring och hur det är att komma ut på dem stora arenorna.

Läs mer

Mittemot.26 Pia Johansson

I dag blir det underhållning och humor på högsta nivå i Mittemot Micke – Video versionen. I det 26:e avsnittet gästas jag av skådespelerskan Pia Johansson. Pia har (gör fortfarande) frekvent medverkat i TV, bla Halv åtta hos mig och i många teateruppsättningar på Stockholms Stadsteater. Men för min egen del så är det i Sveriges Radios långkörare På Minuten som jag har lyssnat mest på Pia.I Mittemot Micke kommer du förutom en del om Pia karriär, roller och tv-framträdande se och höra när undertecknad får prova på hur det är att tävla i På Minuten. Motståndare är då inte helt oväntat drottningen av På Minuten, Pia Johansson

Läs mer

Mittemot.25 Johan Pettersson

Idag är det premiär för min podcast att flytta från ljud till video. Mittemot Micke som startade 2016 har sänts i 24 avsnitt men pandemin gjorde så att det blev ett par avbrott. Men nu när allt annat är digitalt via video tänkte jag att då hänger jag med och startar “Mittemot Micke – Video versionen”. Premiärgäst är Johan Pettersson som till vardags är programledare på morgonen i SR P4 Kristianstad men i mitt program kommer han prata om sitt sidoprojekt, nämligen musiken. För några dagar sedan släppte Johan en EP på diverse streamingtjänster under artistnamnet “The Rebels Trio”. Tre fantastiskt bra låtar som Johan berättar om i detta avsnitt. Vi får även se och höra Johan spela banjo.

Läs mer

Mittemot.24 Jonne Nilsson

Efter ett ofrivilligt uppehåll på grund av Covid 19-pandemin så är Mittemot Micke tillbaka med den 24:e avsnittet. Denna gången var det premiär för direktsändning av podcasten via webbtv (LoMi Medias Facebook och Youtube) och det ägde rum den 9 juli. Min gäst Jonne Nilsson från bandet Sméns Baglomma satt hemma i sitt hus i Knislinge och jag satt i mitt kök i Södra Sandby. Den versionen som du nu ska lyssna på är lite anpassad för Podcast vilket gör att vissa visuella saker är bortklippta. Eftersom vi sände live via nätet så förekommer det en del fördröjningar och även en viss variation på ljudkvalitén men jag hoppas du kan ha överseende med detta. Jonne Nilsson är som sagt en av fyra medlemmar i det nordöstskånska bandet Sméns Baglomma som bildades av Jonne tillsammans med sin morbror Pälle Fridlund. Pälle slutade i bandet för en hel del år sedan men Jonne är still going strong. I Mittemot Micke berättar han hur bandet startade, om historiska ögonblick, cd-skivor och även om när han 2018 drabbades av tinnitus, som gjorde att bandet tvingades att ställa in alla spelningar sommaren 2018. Du får även höra en låt med bandet som är inspelad i deras replokal i juni 2020.
Självklart kommer Jonne även prata om vad den nuvarande pandemin har påverkat bandets spelningar och arbete.

Läs mer

Mittemot.23 Boss Klaar

2020 är ju här, och så även då Mittemot Micke med en ny säsong och således decenniets första avsnitt. Ett avsnitt handlar om radions historia. Min gäst är Bosse Klaar som är en stor skånsk radioprofil som var med och startade den lokala radion i Kristianstad 1977. Bosse har verkligen fått vara att utveckla radion och fått se hur snabbt tekniken gått framåt. Bosse berättar i programmet om hur det gick till när han fick uppdraget att transportera en massa tekniska apparater från Stockholm till Kristianstad för att sedan bygga upp ett fungerande radiohus. Han berättar också om tiden innan radion, den tekniska, hur det var att jobba med sportsändingar, om vilka stora svenska artister han har intervjuat, om tiden innan radion och mycket mycket mer. Jag utlovar en mycket intressant lyssning.

Läs mer

Mittemot.22 Tess Olofsson

Då var det dags för årets sista avsnitt av min podcast Mittemot Micke. I episod nummer 22 får du träffa FIFA-domaren Tess Olofsson och höra henne berätta om sin karriär som började en gång i tiden som ungdomsdomare i IFK Klagshamn. Men sedan har karriären gått spikrakt uppåt. Under 2019 blev hon både den första ordinarie kvinnan i herrarnas division 1 samtidigt som hon även blev den första kvinnan som fjärdedomare i herrarnas Allsvenskan. Vad är då hennes målsättning med sin domarkarriär?, svaret får du i Mittemot Micke. När jag spelar in avsnitt av min podcast brukar jag träffa gästen men ibland är det inte lätt att få min och gästens kalendrar att stämma och så var fallet med Tess. Därför gjordes intervjun via telefon och därför kan det vara något sämre ljudkvalité emellanåt, men jag hoppas du har överseende med detta.

Läs mer

Mittemot.21 Fatmir Seremeti

Då var det dags för ett nytt avsnitt av min podcast. Fatmir Seremeti flydde som nioåring tillsammans med sin familj från Kosovo till Sverige och hamnade först i Norrköping men flyttade efter två år till Malmö. När Fatmir var 13 år drabbades han av grön starr, som gjorde att han på två år förlorade 80 procent av sin syn. I Mittemot Micke berättar han om hur hans liv totalt förändrades, om depressionen, om hur goalball blev den stora vändningen i livet, om den fantastiska känslan att få möta Brasilien i Paralympics i just Brasilien och mycket mycket mer. Det är en stark och berörande historia som du kommer att få höra.

Läs mer

Mittemot.20 Leif Engqvist

Efter nästan tre års uppehåll är äntligen Mittemot Micke tillbaka med ett nytt avsnitt. Den här kommer det att publiceras nya avsnitt lite då och då istället för på en speciell utsatt dag. Den andra säsongens första gäst är en av de bästa spelarna som spelade i Malmö FF på 80-talet. I Mittemot Micke får du höra Leif berätta om var han egentligen började sin fotbollsbana, hur det kom sig att han kallas “Inter-dödaren”, den tunga tiden som tränare i Lunds BK, sin storhetstid i MFF, tränarbanan i småklubbarna, seriesegern med Dalby GIF och mycket mycket annat.

Läs mer

Mittemot.19 Året som gått

Den första säsongen av Mittemot Micke är egentligen slut men i dagens “extra”-avsnitt får du en möjlighet att lyssnat på lite från varje program. Micke Dahl´s podcast är tillbaka med nya avsnitt i mitten av januari 2017. Jag vill tacka alla som lyssnat och önska en God Jul och ett Gott Nytt År.

Läs mer

Mittemot.18 Tina Thörner

Då var det dags för det sista avsnittet av Mittemot Mickes första säsong. Denna gången gästas Micke av en av Tina Thörner, född i Säffle i Värmland. Tina var en av världens bästa kartläsare och har bland annat deltagit i två Dakar-rally med Colin McRae. I dagens avsnitt berättar Tina bland annat om hur det blev Rally för hennes del, om tiden efter hennes sambos bortgång, hur hon lurade döden efter en olycka i ett rally i Portugal 1990. Du får också höra om hennes arbete som mental tränare och mycket annat.

Läs mer

Mittemot.17 Christian Olsson

Idag får du möta en av Sveriges mest uppskattade sportkommentatorer, Christian Olsson. Samtalet är inspelat under ett evenemang som han och Micke deltog i. I samtalet får du höra Christian berätta om sin födelseby Kävlinge i Skåne, vad Leif “Loket” Olsson betytt för honom, hur han fick jobbet på Radiosporten, baksidan av att vara en offentlig person samt mycket mycket mer. Eftersom programmet då spelades in live varierar ljudkvalitén något.

Läs mer

Mittemot.16 Thomas Fogdö

Thomas Fogdö är en av Sveriges bästa utförsåkare genom tiderna. Under sin aktiva karriär tog han fem segrar i världscupen och vann totalsegern i slalomcupen en gång. Den 7 februaaro 1995 förändrades Thomas liv totalt när han under ett träningsåk i Åre körde omkull och bröt ryggen och blev förlamad från midjan och neråt, vilket ledde till att han blev rullstolsbunden.

I dagens avsnitt berättar Thomas om tiden före och efter olyckan och om hur olyckan har förändrat hans liv. Du får också höra hur man som utförsåkare hittar i pisten bland alla blå och röda käppar, hur Alberto Tomba är som person och vad Thomas mamma bidrog med under hans aktiva tid.

Thomas är en upptagen person vilket ha gjort att vi inte fått till något möte utan dagens avsnitt är inspelat via Skype.

Läs mer

Mittemot.15 Staffan Olander

Staffan Olander från Södra Sandby blev 1973 The Beatles med hela svenska folket när han vann Tiotusenkronorsfrågan i Sveriges Television. Han gjorde om bedriften igen 1989 men då hette programmet Kvitt eller dubbelt. I dagens program berättar Staffan om sitt brinnande intresse för musik som startade redan när han var två år, intresset för Beatles, relationen med producenten George Martin, mötena med Beatles, intresset för piratradio Radio Syd och en massa annat.

Läs mer

Mittemot.14 Ola Selmén

Ola Selmén är radio/tv-profilen som just nu är aktuell som programledare i SVT´s “Gissa Låten”, men hans karriär innehåller många andra tv och radioproduktioner. Mest känd är han nog som programledare i Amigo och Upp till bevis. Men Ola har även många andra strängar på sin lyra och berättar om en del av dessa i Mittemot Micke, bland annat då om sitt intresse för sport, författarskap och att slappa hemma i soffan. I Olas senaste produktion “GIssa Låten” får de tävlande höra ett intro till en låt som dom givetvis ska kunna. I podden får Ola känna på sin egen medicin och får höra tre intron. Hur det gick för Ola får du höra i Mittemot Micke.

Läs mer