Mittemot.36 Helene Wish Persson

Helene Wish Persson började som dansbandssångerska i Stampes redan som 13-åring. Det var startskottet på en karriär som många skulle önska sig att ha. Med sitt egna band Helene & Gänget blev det 14 låtar på Svensktoppen, flera album och mängder med Tv-framträdande. Som liten hade Helene en dröm att bli journalist och den gick i uppfyllelse 1997 då hon fick arbete på P4 Radio Kristianstad.
Trots att Helene & Gänget gjorde sin sista spelning 2002 har Helene fortsatt att sjunga och spela. Numera gör hon det tillsammans med sin man Glenn Wish. Ännu mer om Helenes karriär, både dåtid och nutid hör och ser du i det 36:e avsnittet av Mittemot Micke.

Läs mer

Mittemot.35 Hasse Andersson

rotat en hel del i arkivet efter tidigare produktioner.
En intervju som jag hittade i mina gömmor var just denna med Hasse Andersson som gjordes till min dåvarande blogg och det var några år innan LoMi Media skapades. Men efter att ha lyssnat igenom den igen så kände jag att den var så pass intressant och bra, att den skulle få vara med i sin helhet i Mittemot Micke vilket den nu är.

Året var 2009 och jag träffade Hasse i samband med att han uppträdde i Dalby. Jag frågade om han skulle tänka sig att vara med i en intervju via telefon vilket han nappade på. Några dagar senare spelade vi in programmet. Ett program som inte handlar om pandemi, covid-19 och faktiskt inte heller om Guld och gröna skogar eftersom att den succén inte hade inträffat….Men det är ändå en massa annat intressant som Hasse berättade om från sin långa karriär. Missa inte detta!

Läs mer

Mittemot.33 Oscar Johnson

Egentligen skulle det inte bli fler avsnitt av mitt webb-tv program i år (bortsett från Årskrönikan) men när jag igår nåddes av nyheten att Oscar Johnson från Dalby, blivit uppflyttad till elitgruppen för domare på herrsidan och klassificerad i Superettan, kändes självklart att göra en spontan intervju med honom. Oscar är en person som jag känt sedan han var tolv år och följt honom sedan han dömde sin första match som ungdomsdomare. Strax innan midnatt var avsnittet klippt och klart. Titta och lyssna nedan på Oscars domarresa som precis börjat.

Läs mer

Mittemot.32 Elias Dolah

Den thailändska proffsligan i fotboll är inte det vanligaste samtalsämnet i svensk media. Men i det 32:a avsnittet av Mittemot Micke ägnar vi en hel del tid åt fotbollens högsta liga i Thailand. Min gäst i dag är Elias Dolah som är född och uppvuxen i Dalby utanför Lund men är sedan många år tillbaka proffs i den Thailändska klubben Port FC.
Vi samtalar om Elias resa från Dalby GIF, Lunds BK, FC Rosengård 1917 Herr till det Thailändska landslaget. Han kommer även att avslöja sina tankar om sin fortsatta karriär.

Läs mer

Mittemot.31 Pia Sundhage

I dagens avsnitt anropar jag Rio de Janeiro där Pia Sundhage har sin hemvist. Pia är en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna och har en haft stora framgångar som tränare. Just nu är förbundskapten för Brasiliens damlandslag med siktet inställt på OS senare i sommar. I mitt samtal med Pia får vi höra om hennes uppväxt i Marbäck utanför Ulricehamn, vad musiken betyder för henne och varför det blev fotboll i hennes liv.

Läs mer

Mittemot.30 Hans Wincent

I det 30:e avsnittet av Mittemot Micke ska vi prata om TV4´s långkörare Farmen. Gäst är programmets mentor Hans Wincent som i programmet berättar om sitt ordinarie arbete, hur han fick jobbet som mentor i Farmen och hur det går till under inspelningen av den populära tv-serien. I början av programmet får Wincent sig en överraskning då årets vinnare av Farmen Daniel Tholén dyker upp. Missa inte detta.

Läs mer

Mittemot.29 Ingvar Carlsson

Det är en ära för mig att få presentera Sveriges tidigare statsminister Ingvar Carlsson som gäst i mitt program. Ett program som inte rör nutidspolitik och faktiskt inte mycket av den varan överhuvudtaget. Istället får vi vara med om en resa från Ingvars födelsestad Borås till Rosenbad, en plats som var Ingvars arbetsplats i många år. Där emellan får vi veta vilken betydelse Tage Erlander hade för både Ingvar och Olof Palme, sorgen efter Palme, som mördades 1986 och mycket annat. Ingvar har egentligen lämnat offentligheten men valde att göra ett undantag för att vara med i Mittemot Micke.

Läs mer

Mittemot.28 Lovisa Johansson

Många förknippar domaryrket inom fotbollen med otrygg miljö, glåpord och skäll. Men dessa tre nackdelar är inget mot de positiva saker som finns med att döma fotboll. Detta håller dagens gäst i Mittemot Micke med om. Dagen huvudperson är Sveriges senast FIFA-domare på damsidan Lovisa Johansson från Karlstad, som berättar om hur hon började sin domarkarriär i Grums som 14-åring och hur det är att komma ut på dem stora arenorna.

Läs mer

Mittemot.26 Pia Johansson

I dag blir det underhållning och humor på högsta nivå i Mittemot Micke – Video versionen. I det 26:e avsnittet gästas jag av skådespelerskan Pia Johansson. Pia har (gör fortfarande) frekvent medverkat i TV, bla Halv åtta hos mig och i många teateruppsättningar på Stockholms Stadsteater. Men för min egen del så är det i Sveriges Radios långkörare På Minuten som jag har lyssnat mest på Pia.I Mittemot Micke kommer du förutom en del om Pia karriär, roller och tv-framträdande se och höra när undertecknad får prova på hur det är att tävla i På Minuten. Motståndare är då inte helt oväntat drottningen av På Minuten, Pia Johansson

Läs mer

Mittemot.25 Johan Pettersson

Idag är det premiär för min podcast att flytta från ljud till video. Mittemot Micke som startade 2016 har sänts i 24 avsnitt men pandemin gjorde så att det blev ett par avbrott. Men nu när allt annat är digitalt via video tänkte jag att då hänger jag med och startar ”Mittemot Micke – Video versionen”. Premiärgäst är Johan Pettersson som till vardags är programledare på morgonen i SR P4 Kristianstad men i mitt program kommer han prata om sitt sidoprojekt, nämligen musiken. För några dagar sedan släppte Johan en EP på diverse streamingtjänster under artistnamnet ”The Rebels Trio”. Tre fantastiskt bra låtar som Johan berättar om i detta avsnitt. Vi får även se och höra Johan spela banjo.

Läs mer

Mittemot.24 Jonne Nilsson

Efter ett ofrivilligt uppehåll på grund av Covid 19-pandemin så är Mittemot Micke tillbaka med den 24:e avsnittet. Denna gången var det premiär för direktsändning av podcasten via webbtv (LoMi Medias Facebook och Youtube) och det ägde rum den 9 juli. Min gäst Jonne Nilsson från bandet Sméns Baglomma satt hemma i sitt hus i Knislinge och jag satt i mitt kök i Södra Sandby. Den versionen som du nu ska lyssna på är lite anpassad för Podcast vilket gör att vissa visuella saker är bortklippta. Eftersom vi sände live via nätet så förekommer det en del fördröjningar och även en viss variation på ljudkvalitén men jag hoppas du kan ha överseende med detta. Jonne Nilsson är som sagt en av fyra medlemmar i det nordöstskånska bandet Sméns Baglomma som bildades av Jonne tillsammans med sin morbror Pälle Fridlund. Pälle slutade i bandet för en hel del år sedan men Jonne är still going strong. I Mittemot Micke berättar han hur bandet startade, om historiska ögonblick, cd-skivor och även om när han 2018 drabbades av tinnitus, som gjorde att bandet tvingades att ställa in alla spelningar sommaren 2018. Du får även höra en låt med bandet som är inspelad i deras replokal i juni 2020.
Självklart kommer Jonne även prata om vad den nuvarande pandemin har påverkat bandets spelningar och arbete.

Läs mer

Mittemot.23 Boss Klaar

2020 är ju här, och så även då Mittemot Micke med en ny säsong och således decenniets första avsnitt. Ett avsnitt handlar om radions historia. Min gäst är Bosse Klaar som är en stor skånsk radioprofil som var med och startade den lokala radion i Kristianstad 1977. Bosse har verkligen fått vara att utveckla radion och fått se hur snabbt tekniken gått framåt. Bosse berättar i programmet om hur det gick till när han fick uppdraget att transportera en massa tekniska apparater från Stockholm till Kristianstad för att sedan bygga upp ett fungerande radiohus. Han berättar också om tiden innan radion, den tekniska, hur det var att jobba med sportsändingar, om vilka stora svenska artister han har intervjuat, om tiden innan radion och mycket mycket mer. Jag utlovar en mycket intressant lyssning.

Läs mer

Mittemot.22 Tess Olofsson

Då var det dags för årets sista avsnitt av min podcast Mittemot Micke. I episod nummer 22 får du träffa FIFA-domaren Tess Olofsson och höra henne berätta om sin karriär som började en gång i tiden som ungdomsdomare i IFK Klagshamn. Men sedan har karriären gått spikrakt uppåt. Under 2019 blev hon både den första ordinarie kvinnan i herrarnas division 1 samtidigt som hon även blev den första kvinnan som fjärdedomare i herrarnas Allsvenskan. Vad är då hennes målsättning med sin domarkarriär?, svaret får du i Mittemot Micke. När jag spelar in avsnitt av min podcast brukar jag träffa gästen men ibland är det inte lätt att få min och gästens kalendrar att stämma och så var fallet med Tess. Därför gjordes intervjun via telefon och därför kan det vara något sämre ljudkvalité emellanåt, men jag hoppas du har överseende med detta.

Läs mer

Mittemot.21 Fatmir Seremeti

Då var det dags för ett nytt avsnitt av min podcast. Fatmir Seremeti flydde som nioåring tillsammans med sin familj från Kosovo till Sverige och hamnade först i Norrköping men flyttade efter två år till Malmö. När Fatmir var 13 år drabbades han av grön starr, som gjorde att han på två år förlorade 80 procent av sin syn. I Mittemot Micke berättar han om hur hans liv totalt förändrades, om depressionen, om hur goalball blev den stora vändningen i livet, om den fantastiska känslan att få möta Brasilien i Paralympics i just Brasilien och mycket mycket mer. Det är en stark och berörande historia som du kommer att få höra.

Läs mer

Mittemot.20 Leif Engqvist

Efter nästan tre års uppehåll är äntligen Mittemot Micke tillbaka med ett nytt avsnitt. Den här kommer det att publiceras nya avsnitt lite då och då istället för på en speciell utsatt dag. Den andra säsongens första gäst är en av de bästa spelarna som spelade i Malmö FF på 80-talet. I Mittemot Micke får du höra Leif berätta om var han egentligen började sin fotbollsbana, hur det kom sig att han kallas ”Inter-dödaren”, den tunga tiden som tränare i Lunds BK, sin storhetstid i MFF, tränarbanan i småklubbarna, seriesegern med Dalby GIF och mycket mycket annat.

Läs mer

Mittemot.19 Året som gått

Den första säsongen av Mittemot Micke är egentligen slut men i dagens ”extra”-avsnitt får du en möjlighet att lyssnat på lite från varje program. Micke Dahl´s podcast är tillbaka med nya avsnitt i mitten av januari 2017. Jag vill tacka alla som lyssnat och önska en God Jul och ett Gott Nytt År.

Läs mer

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy