Nä det kan man nog inte för det är ju inte ens ett tåg utan en spårvagn. Närmaste anknytning till Lucia är nog att det idag är premiär för spårvagnarna i Lund.
Visserligen var själva invigningen igår, men idag började spårvagnarna gå i ordinarie linjetrafik, och då mer än tre och ett halvt år efter byggstarten. Det är mer än 50 år sedan senast som Skåne fick någon ny spårvagnstrafik.

Spårvägen sträcker sig från Lund C till ESS i norra Lund, en resa som tar ungefär 15 minuter.

Premiärdagen hade nog kunnat bli en större benägenhet men pågående pandemi gjorde säkert att många undvek att åka med under premiären.

Jag befann mig under eftermiddagen mellan stationerna Solbjer och Brunnshögstorget och fick se två spårvagnar passera och det var faktiskt en del folk med på dessa. Medparten satt med bra avstånd till nästa passagerare och de flesta hade munskydd.

För min egen del får premiärturen vänta till läget stabiliserat sig lite. Självklart hade jag kameran med mig även idag och bilderna som jag tog hittar du nedan. Där finns även några bilder från Lund C som är en av ändhållstationerna. Dessa bilder är tagna i september.

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks