Klockan fyra i eftermiddag så spelas årets första Malmöderby i OBOS Damallsvenskan på Limhamns IP Malmö. Hemmalaget IF Limhamn Bunkeflo (LB07) tar emot storfavoriten FC Rosengård. Personligen tycker jag det är extra kul att få kommentera ett derby men idag är jag extra glad eftersom vädret i Malmö är strålande och det är perfekt eftersom att min kommentatorsplats idag är under bar himmel. Hade inte varit lika muntra textrader för mig om regnet öst ner.

Sedan LB07 gjorde entré i fotbollens finrum har det spelats fem Malmöderbyn lagen emellan och då har jag räknat in mötet i Svenska Cupen i februari i år. Statistiken är i stor favör för FC Rosengård då laget vunnit samtliga matcher och har 12-0 i målskillnad. 

Det är väl ingen hemlighet att Rosengård är storfavoriter i eftermiddag men sedan ska vi inte glömma att derby är derby och LB07 jagar fortfarande året första seger och sina första poäng så räkna med att det blir en match idag med mycket vilja.

Kan du inte vara på plats kan du se matchen via www.damallsvenskan.tv där jag ska guida dig genom matchen.

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks