Det blev en målrik historia när Kristianstads DFF i eftermiddags tog emot Kopparbergs/Göteborg FC i den tredje omgången av OBOS Damallsvenskan.

Det var till inledningsvis en jämn tillställning där båda lagen skapade en del halvchanser men utan att lyckas göra något mål. Men i minut 21 var det Göteborg som tog ledningen genom Emma Koivisto efter en mycket fin passning av Rebecka Blomqvist. 

Efter målet tog Göteborg över mer och mer av spelet och kunde med lite tur ha utökat ledningen. Men istället var Kristianstad som kom tillbaka i matchen efter att man tilldömts en straff sedan Rita Chikwelu rivits ner av Göteborgs Emma Pennsäter. Straffen sattes behärskat i mål av Therese Ivarsson. Målet blev en lite tändvätska för hemmalaget som bara fyra minuter senare tog ledning efter en fin prestation av nyförvärvet Thordis Sigfusdottir.

Den andra halvleken var till största del som den första, med ett övertag för Göteborg. I den 60:e spelminuten fick man till slut utdelning då Julia Zigiotti Olme satte 2-2 vilket också blev slutresultatet. 

Jag var i Kristianstad eftersom jag kommenterade matchen för Damallsvenskan.tv. 


LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks