Glimåkrasonen, MFF-ikonen och vännen Ingemar Erlandsson har gått bort

När jag vid 11-tiden idag satt i bilen på väg hem från Lund nåddes jag via de lokala nyheterna på radion att Ingemar Erlandsson gått bort 64 år gammal.
Ingemar gjorde 473 allsvenska matcher för Malmö FF och detta inkluderar dubbel SM-guldvinnare, ett cupguld och Europacupfinalen mot Nottingham Forest 1979.

Jag lärde känna Ingemar när jag som 13-åring flyttade till Glimåkra. Minns att det kändes stort att en sådan ikon bodde i det lilla samhället som jag flyttade till.
Ingemar var en fantastisk snäll, trevlig och omtänksam person. Även om han var en stjärna inom fotbollen var han ändå jordnära värnade om sina rötter.
När han hade avslutat sin karriär i Malmö FF spelade han en säsong i Glimåkra IF och då fick jag även äran att träna med seniortruppen och således då även med Ingemar. Det var stort.

Sista gången som jag träffade Ingemar var den 20 oktober på Eleda Stadion i samband med Champions Leaguematchen mellan MFF och Chelsea.
När jag efter matchen rörde mig i stadions korridorer hörde jag en bekant röst ropa ”Hej Micke”. Vi stod och snackade ett tag om den just avslutade matchen men vi hann även kort prata lite minnen från Glimåkra-tiden.

Det är en sorlig dag idag när en sådan snäll och trevlig person gått bort endast 64 år gammal.
Mina tankar går till Ingemars närmaste.

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks