Foto: LoMi Media (genre bild)

Foto: LoMi Media (genre bild)

Jag älskar sport, evenemang och att umgås med folk, men nu kanske det är dags att dra ännu hårdare i bromsen och ta en paus.
Upprinnelsen till denna artikel fick jag för en stund sedan när jag både i Aftonbladet och Expressen läste att det internationella ishockeyförbundet, IIHF tagit beslutet att ställa in pågående junior VM. Igår ställdes matchen mellan Schweiz och USA in på grund av covidsmitta i det amerikanska laget och idag blev ytterligare två matcher inställda när smittan nått ytterligare två nationers trupper.

Smittan runt om i världen skenar just nu och samhället påverkas återigen mer och mer. Det kommer hela tiden nya rapporter om tuffa åtgärder. När det gäller idrotten så är det hela tiden matcher och evenemang som får ställas in.
Bortsett från junior-VM så har det den senaste tiden skjutits upp flera matcher i Premier League. På hemmaplan har flera matcher i handbollens högsta ligor både på dam- och herrsidan skjutits på framtiden. Ishockeyn i Sverige har även den drabbats och min text skulle kunna bli hur lång som helst om jag skulle skriva om allt som ställts in. Till alla idrottsevenemang kan jag lägga till kulturevenemang som inte kan genomföras och uteställen som inte kan ha öppet som vanligt.

Spontant tror jag, som jag skrev inledningsvis att man nog skulle dra ordentligt i bromsen och kanske till och med sätta allt på paus igen.
Visst minns jag hur tråkigt och jobbigt det var när detta hände under pandemins begynnelse men jag tror inte det finns någon möjlighet att ha allt öppet som vanligt men den spridningen vi har nu och främst då med tanke på hur virusets framfart är. Hade jag fått välja så hade alternativet att pausa kommit som en sist åtgärd men som läget är just nu känner jag att det inte finns något annat alternativ.

Jag vet också att det inte är lätt att stoppa allting igen eftersom det påverkar så väldigt många. Många som då inte får möjligheten att utöva sitt levebröd men samtidigt kan det ju bli förödande om spridningens hastighet fortsätter i den grad som den gör nu. Tack och lov så är det inte vad jag förstår inte så många som går bort av Covid, i alla fall inte i samma utsträckning som inledningsvis men trots det blir många sjuka och det är illa nog.

Jag tror vi får ta nya krafttag och tillsammans försöka få bukt på detta fruktansvärda viruset. Idrotten ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det är därför jag härleder mycket av min artikel till idrottsvärlden men jag vet samtidigt att problemen som sporten just nu upplever är en droppe i havet men jag tror samtidigt att de stora ligorna och tävlingarna i världens största idrotter hade behövt pausas för att hjälpa till för minskad spridning. Både ur ett perspektiv för deltagarna och publiken.

Jag tycker till exempel att man redan nu borde ställa in OS. För det känns som ett evenemang som definitivt kan öka spridningen ytterligare när människor från hela världen ska samlas på ett och samma ställe. Även om det arbetas febrilt med säkerheten runt evenemanget så har det ju visat sig att det inte är tillräckligt. I junior-VM så har den tilltänkta ”bubblan” inte alls fungerat, enligt rapporter från bland annat en del spelare.

Jag säger inte att jag har rätt till 100 procent i mina tankar, men att något måste göras är jag helt säker på. Om det handlar om att pausa idrott, evenemang, vaccinering eller annat vet jag inte men alla kan inte göra allt men alla kan göra lite.

Jag håller nu alla tummar jag har att viruset ger med sig och mina teorier om att pausa samhället ytterligare inte behövs, men just nu är jag inte så optimistisk.

Önskar alla ett Gott Nytt År och var rädda om varandra.

Titta gärna vidare på min sida HÄR. Igår släpptes webb-tv programmet ”LoMi Medias årskrönika” med inslag från mina uppdrag under 2021. Ur innehållet finns bland annat intervju med komikern Pia Johansson, bilder och video från Eleda Stadion och Malmö FFs guld, naturbilder med mera.
LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks