Idag tog jag mig en tur till Vombsjön för att med egna ögon se hur mycket översvämningarna i Kävlingeån har förorsakat. Det är svårt att via tv och tidningar förstå vidden av detta men när jag nu var på plats blev jag blev jag helt paff av att det var så mycket vatten.

Har ju på avstånd följt Kävlingeån från Flyinge till Vomb och sett hur den brett ut sig men att det skulle vara så mycket vatten som det var vid starten av den så kallade ån trodde jag inte.
Jag lider med alla som på något sätt drabbats av denna stora översvämning.

Jag pratade med en person från Sydvatten som också var på plats och han sa att vattnet hade börjat sjunka men man ville samtidigt absolut inte ropa faran över, utan man vet att det spås regn under kommande vecka vilket man är väldigt orolig över.

I skrivande stund är fortfarande flera broar avstängda längs Kävlingeån och det gäller bron i Harlösa, Revinge och Gårdstånga. Däremot kan man passera över Kävlingeån i Flyinge och även där stannade jag till och tog en del foton.

I denna artikeln publicerar jag dels ett videoklipp samt 67 bilder.

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks