Under söndagen avslutades USM steg 3 i Nyvångshallen i Dalby med fyra matcher. Undertecknad tog sovmorgon och var inte på plats förrän till de två sista matcherna. Men det visade sig vara ett bra val då jag fick se två välspelade matchen och den sista mellan Dalby GIF och OV Helsingborg som var en ren gruppfinal blev riktigt rafflande och spännande match. Matchen avgjordes inte förrän i den absolut sista sekunden då Helsingborg kunde göra 23-22. Det var en helt magisk stämning i hallen och supportrarna från båda lagen hördes tydligt även om det var en tydlig favör till hemmalaget.

I den första matchen som jag bevittnade idag var ett rent Skövdedeby när IFK Skövde och HP Skövde 90 möttes. I denna matchen var det IFK som drog det längsta stået och vann komfortabelt med 21-15.

Efter dagens fyra matcher blev slutställningen så att OV Helsingborg slutade som gruppvinnare, Dalby tvåa, IFK Skövde trea och HP Skövde fyra.
Enligt de flesta på plats ska det vara så att de tre första lagen i gruppen är klara för steg 4 och lag fyra har spelat färdigt. Men jag var inne på Svenska Handbollförbundets hemsida och läste föreskrifterna vilket gör att man kan tolka det på ett annat sätt. Enligt föreskrifterna så är tre lag klara för steg 4 A och fjärdeplacerade laget har en chans till i steg 4 B.
Dock var det inget som kändes igen när jag tog upp det i hallen så jag vet faktiskt inte vad det är som gäller.

Bild

Faximil från förbundets hemsida. Nog skrivet om detta för stunden.
När jag redigerat och sammanställt dagens fotoskörd så kan jag meddela att du nedan kan ta del av 150 bilder från dagens båda matcher.

Jag vill avsluta med att skicka ett stort beröm till arrangerande förening, Dalby GIF och alla föräldrar och övriga som bidragit till ett väldigt lyckat evenemang.

Tipsa gärna LoMi Media om evenemang och matcher. Skicka ett mail till info@lomimedia.nu.
Vill du anlita LoMi Media? Läs mer HÄR.

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks