(Uppdaterad 2024-01-04 18:11. Senaste uppdateringen finns sist i artikeln) Finns även en ny artikel med bilder från bland annat Hörby området. Klicka HÄR.

Storm, snö och Skåne är ingen bra kombination och det visar sig även idag. Fick själv nu ikväll uppleva snöfall från sidan. Detta visserligen inte så ovanligt på den skånska slätten men nu ikväll var det av kalibern som jag inte upplevt tidigare.
Vädervarningarna från SMHI har avlöst varandra men trots dessa har det och är fortfarande väldigt stora problem i den skånska trafiken. Enligt Sydsvenskan tidigare ikväll satt cirka 100 bilar fast på E22:an mellan Hörby och Kristianstad men enligt SVT är nu antalet uppe i 1000 stycken. Polisen uppmanar alla att undvika att köra den sträckan. Trafikverket uppmanar även till att man ska hålla sig inomhus under kvällen och natten om man inte är absolut tvungen till att köra.

För min egen del har jag inte färdats några längre sträckor utan mellan Södra Sandby och Lund. Fram till 16.30 var det inga större problem men när jag skulle lämna Lundaspelen och Fäladshallen så hade snöfallet och blåsten ökat markant. Dessa ingredienser tillsammans med nollgradigt på vägbanan gjorde att det blev en ganska jobbig färd hem. Dock vill jag berömma mina medtrafikanter på just denna sträckan vid tidpunkten då hastigheten verkligen var anpassad efter väglaget.

Enligt SMHI så kommer ovädret att fortsätta åtminstone till lunch i morgon, och än har det tydligen inte kulminerat. Jag är glad att jag nu kan sätta mig i fåtöljen med en kopp kaffe för att redigera bilderna från dagens besök på Lundaspelen. Om någon timme räknar jag med att en artikel med bilderna är publicerad. Allt jag publicerar (publicerat) från Lundaspelen i både basket och handboll finns HÄR.

Är du tvungen att ge dig ut i trafiken så kör försiktigt och var rädd om dig och medtrafikanterna.
Bilderna som jag tagit från vägarna är fotograferade med fast monterad kamera i bilen.

4/1 08.20:

Läget runt om i den skånska trafiken är fortfarande tufft. Många sitter fortfarande fast på E22:an mellan Kristianstad-Hörby och prognosen från Vägverket om att vägen ska kunna öppna klockan 12.00 är högst osäker. Under morgonen har det inträffat många olyckor och avåkningar. Uppmaningen att om man inte tvunget inte behöver ge sig ut i trafiken gäller fortfarande.

11.26 Kollektivtrafiken påverkas också fortfarande av ovädret med mång avinstallera turer. Skånetrafiken har uppdaterat sin hemsida med det senaste.

18.13 E22:an är fortfarande avstängd mellan Hörby och Kristianstad och kommer vara så tills imorgon. Dock har alla som velat evakuerats bland annat till Låganhallarna i Hörby. Väglaget runt om i Skåne är dåligt och främst på det mindre vägnätet.
Jag körde för en halvtimma sedan mellan Lund och Södra Sandby. Inne i Lund var det glashalt inklusive rondellen som finns ovanför E22:an vid trafikplats Lund Norra. Vägen mellan Lund och Sandby var spårig men inte lika halt som inne i Lund.
I och med att läge lugnat sig så kommer denna artikel inte uppdateras mer om det inte inträffar något extremt.

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks