Det blev en dramatisk kväll på Island när returen i första kvalrundan till Champions League avgjordes mellan Vikingur och Malmö FF.

MFF hade med sig en 3-2 seger från matchen i Malmö förra tisdagen vilket innebar att ett oavgjort resultat skulle räcka för avancemang. Vikingur startade starkt och tog ledningen med 1-0 redan efter en kvart. Men i slutet av första halvleken gjorde Malmö både 1-1 och 2-1 och det kändes plötsligt betydligt lugnare.

I inledningen av den andra halvleken gjorde Anders Christiansen 3-1 och då trodde många med mig att det var helt klart men Vikingur ville annat. Två mål inom tjugo minuter för islänningarna innebar 3-3 och laget var bara ett mål från förlängning. Men MFF höll undan och med sammanlagt 6-5 är di blåe vidare till den andra kvalrundan, där Zalgiris Vilnius från Litauen väntar. Första matchen av två spelas borta den 19 juli. Returmötet spelas i Malmö den 26 juli.

Nu har jag två veckor på mig att slipa till min litauiska så namnen på spelarna sitter.

Linkiu gražaus vakaro.

Foto: Viaplay

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks