Malmö FF vidare i kvalet till Champions League

Det blev en dramatisk kväll på Island när returen i första kvalrundan till Champions League avgjordes mellan Vikingur och Malmö FF.

MFF hade med sig en 3-2 seger från matchen i Malmö förra tisdagen vilket innebar att ett oavgjort resultat skulle räcka för avancemang. Vikingur startade starkt och tog ledningen med 1-0 redan efter en kvart. Men i slutet av första halvleken gjorde Malmö både 1-1 och 2-1 och det kändes plötsligt betydligt lugnare.

I inledningen av den andra halvleken gjorde Anders Christiansen 3-1 och då trodde många med mig att det var helt klart men Vikingur ville annat. Två mål inom tjugo minuter för islänningarna innebar 3-3 och laget var bara ett mål från förlängning. Men MFF höll undan och med sammanlagt 6-5 är di blåe vidare till den andra kvalrundan, där Zalgiris Vilnius från Litauen väntar. Första matchen av två spelas borta den 19 juli. Returmötet spelas i Malmö den 26 juli.

Nu har jag två veckor på mig att slipa till min litauiska så namnen på spelarna sitter.

Linkiu gražaus vakaro.

Foto: Viaplay