Då har jag avverkat min första dag under Padeln i Båstad. Det är första gången som jag skrivit om och fotograferat padel. Under dagen har jag fått se många underhållande matcher men även fått se väldigt aktiva funktionärer som gjorde ett fantastiskt jobb under morgonen för att få banorna spelbara efter nattens regn.

Jag har även varit på en presskonferens inför morgondagen premiär av America vs Europe, där världseliten i padel kommer att äntra banorna i Båstad. Där berättade bland annat Paquito Navarro och Fernando Belasteguin om att dem ser mycket fram emot att få representera sina respektive kontinenter och hoppas America vs Europe kommer att få samma status som exempelvis golfens Ryder Cup har.

Euro Finans Invitational inleddes under gårdagen och man fick då även avbryta spelet tillfälligt på grund av regn.
Idag såg det länge ut som att spelet skulle fortgå utan avbrott men strax efter den andra semifinalen i herrarnas turnering öppnade sig himlen och var öppen i ungefär en kvart.

Regnet gjorde att finalspelet startade något senare än planerat.

Damfinalen spelades mellan Cañellas (Spanien) / Åkerberg (Sverige) och Girdo (Sverige) / Brito (Spaninen). Matchen var välspelad och gick till tre set. Amanda Girdo och Nelida Brito stod för en rejäl upphämtning i tredje set när man vände 1-4 till 6-4, vilket innebar en seger med 2-1 i set.

Strax innan 22.00 avslutades herrfinalen mellan Rocafort (Spanien) / Rubio (Spanien) och Yanguas (Spanien) / Windahl (Sverige). Även denna finalen avgjordes i tre set. Segrare av Euro Finans Invitational 2021 blev Miguel Yanguas och Daniel Windahl med 2-1.

Nedan finns 99 bilder från dagens spel.

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks