Halv månförmörkelse 2019-07-17

Hörde för en liten stund sedan i radioprogrammet Vaken i P3 och P4 om att månen är delvis skuggad av jorden och det är då en halv månförmörkelse. Jag gick ut på balkongen för att se om jag kunde se den och passade på att ta en bild där man tydligt ser förmörkelsen. Programledarna efterlyste bilder och jag skickade in min och bilden nämndes som en mycket bra och tydlig bild.

Nedanför den delvis skuggade månen skulle man även kunna se planeterna Saturnus och Jupiter lysa starkt men det var inget som jag kunde se.

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks