Uppdaterad: 2021-07-16

1944 spelades Rännstensungar in i Malmö En film med Adolf Jahrl och Birgitta Hoppeler i huvudrollerna.

Mitt stora intresse för att film, redigera och även för gamla svenska filmer gjorde att jag i maj 2014 kontaktade Birgitta för att få träffa henne och göra en dokumentär om hur det var att spela in en film som nioåring på 40-talet. Min film valde jag att kalla ”I min lilla lilla värld av blommor” och det är ju

mycket tack vare sången som Birgitta sjöng i filmen.
Min film hade premiär den 7/7-2014 då Birgitta också för första gången fick se resultatet av vårt möte. Tre år senare har över 9000 sett filmen vilket jag tycker är jätte kul.

Men har du inte sett filmen kan du se den nedan, vilket jag hoppas du gör.

(Original artikeln publicerades 2017 och nu har det gått ytterligare fyra år och tittarantalet har passerat 17000 inkl Youtube, Instagram och Facebook. Tack alla som tittat på filmen)

Foto: Svensk Talfilm

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks