Igår kväll fick jag höra den så otroligt glädjande nyheten om att Dalby-fostrade Oscar Johnson tilldelat sitt första uppdrag som huvuddomare i herrarnas Allsvenska i fotboll. Imorgon lördag äntrar Oscar den gröna gräsplanen på klassiska Stora Valla i Degerfors för att vara rättskipare i matchen mellan Degerfors IF och IF Elfsborg.

Jag har följt Oscar under hela hans domarkarriär, som inleddes som ungdomsdomare i Dalby GIF där jag då var domaransvarig/fadder. Det syntes redan då att Oscar var ett domarämne och hade alla förutsättningar för att ta sig uppåt i seriesystemet.
Vintern 2014 tog Oscar steget vidare från ungdomsdomare till Distriktsdomare och på samma datum som han i morgon debuterar i Allsvenskan, fast då 2014 dömde han sin andra seriematch för seniorer som huvuddomare. Han var då domare i matchen mellan TFK Nova Eslöv mot IK Bergandy från Helsingborg i damernas division 4 . Redan första säsongen fick Oscar flera provmatcher i herrarnas division 6 och därefter har det bara fortsatt uppåt i seriepyramiden.

Debuten i herrarnas Superettan gjorde Oscar 2021 och blev ordinarie Elitdomare året efter och i morgon gör han alltså debut i Allsvenskan.
Som Oscars första domarmentor är jag oerhört stolt och vill skicka jag ett stort lycka till i morgondagens match.

Oscar har även gästat mig i Mittemot Micke och det gjorde han dagen efter att det blivit officiellt att han fått titeln Elitdomare.
Du kan se avsnittet HÄR.

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks