Då läser du det sista inlägget gällande Lundaspelen i handboll 2022. De flesta artiklarna som både jag och andra medier skrivit om Lundaspelen handlar om spelare, ledare och föreningarna. En kategori som oftast glöms bort är domarna. En oerhört viktig kategori, för utan domare blir det ju faktiskt inga matcher.

Under Lundaspelen 2022 har jag träffat domare från Egypten, Schweiz, Turkiet och Sverige och gemensamt för de jag pratat med är att det tycker att det är en ära och en fantastisk upplevelse att döma i Lundaspelen. Domarna dömer intensivt under hela turneringen och trots att det inte blir mycket tid till vila så är det idel bra domarinsatser som jag har sett. Visst finns det säkert domare som dömt minde bra under turneringen men så länge det är människor inblandade kommer misstag ske och så är det ju även inom kategorierna spelare och ledare. Dessa gör också misstag, det får vi inte glömma.

Jag vill med denna artikel hylla samtliga domare som dömt under Lundaspelen och nedan finns ett 50-tal domarbilder från årets turnering.
Det råder domarbrist inom många idrotter så vi alla måste hjälpas åt att ge domarna en trygg och bra miljö så inte fler domare slutar på grund av arbetsmiljön.

Läs även:

Bilder från finaldagen av Lundaspelen 2022 Lundaspelen 2015-2022

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy

Enable Notifications OK No thanks