Releaseparty 1994

Sitter här och är lite nostalgisk genom att lyssna på gamla fina låtar på Youtube. En låt som väcker många minnen för mig är Förlist med Nordman.
I februari 1994 blev jag som representant för närradiostationen Radio Göinge bjuden av skivbolaget Sonet på ett releaseparty på Kramer vid Stortorget i Malmö. Skivbolaget skulle presentera en rad helt nya artister.
Som tredje punkt på kvällen kom två män (Håkan Hemlin Mats Wester) in medeltida kläder in på scenen. Den ena hade också med sig en nyckelharpa. Jag ska erkänna att jag spontant tänkte, vad fan är detta. Men när de satte igång att sjunga och spela Förlist blev jag direkt helt såld.

Fick med mig Nordman-singeln hem till Göinge och spelade den flitigt frånstarten både i radion och även i ishallen i Glimåkra där jag skötte musiken under och mellan matcherna när a-laget spelade.
Ingen i lokalen varken i Malmö, i ishallen eller lyssnarna på Radio Göinge kunde ana vilken hit detta skulle bli och hur stora Nordman skulle bli mellan 1994-1998. Men det blev dem ju 🙂 .
Känner mig lite unik att jag fick vara med vid ett av deras första liveframträdande.

LoMi Media använder cookies (kakor) för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta genom att klicka på Acceptera. Läs mer om hur vi hanterar cookies och dina uppgifter i Integritetspolicyn.   LoMi Medias integritetspolicy